English Nederlands

Chiptuning klinkt fantastischer en puberaler dan het is. Een beter woord zou zijn kenveld-optimalisatie, maar dat klinkt niet half zo goed dus houden we het maar zo. Toch is dit exact wat er uitgevoerd wordt bij chiptuning. Het programma in de computer waar uw motor door blijft lopen, dat de schadelijke uitlaatgassen beperkt, het vermogen en koppel regelt, de maximale snelheid begrenst en nog honderden andere belangrijke zaken van uw motor behartigt, wordt aan uw strenge eisen aangepast.

Dat wil zeggen: U tankt niet in het oostblok waar de brandstof van een mindere kwaliteit is, u vindt dat het niet aan de fabrikant is de maximum snelheid van uw auto te beperken, u heeft wel gevoel voor techniek, de motor hoeft niet beschermd te worden tegen u. Dit zijn allemaal voorbeelden van regelingen die de afdeling ontwikkeling van de fabrikant softwarematig doorvoert om uw auto onder zeer veel verschillende en extreme omstandigheden betrouwbaar te houden.

Wat verandert er bij een chiptuning?

Alleen die waarden die er zorg voor dragen dat uw motor een zo goed mogelijk rendement heeft ZONDER daarbij de mechanische uitersten te overschrijden. De turbodruk wordt iets vehoogt, het inspuitmoment wordt iets vervroegd, de inspuitduur wordt iets verlengd en zo nog een aantal relevante waarden die bij elkaar opgeteld en in een perfecte harmonie soms een vermogens/koppelwinst van 30% op kunnen leveren.
Audiwereld is officieel dealer van Hartogtuning te Alkmaar. Een in Nederland gerenommeerd Tuningsbedrijf dat nog daadwerkelijk maatwerk aflevert en luistert naar uw wensen.

Belangrijke informatie voor Multitronic rijders:

Audiwereld raadt namens Hartogtuning multitronic rijders af om deze voertuigen te tunen. Dit heeft te maken met het maximale koppel dat de multitronic aankan; bij oudere modellen 280Nm, nieuwe voertuigen 400Nm. Tuning verhoogt het maximale koppel van de motor significant, iets waar een multitronic niet op berekend is. Daarbij accelereert een multitronic op het reeds aanwezige maximale koppel van de motor (zie wikipedia) en zal bij een verhoging van het koppel er geen significant verschil optreden afgezien van een verhoogde slijtage van de multronic.
Voor meer informatie over de duurzaamheid van multitronic verwijzen wij u graag naar Audiforum.nl waar er zeer veel over gesproken wordt. Laat u niet wijsmaken dat het geen enkel probleem is om een multitronic te tunen, informeer u op het internet over de gevolgen!

 

Bedrijfsinformatie



Audiwereld.nl
Een initiatief van S&S Automotive stores
KvK-nummer 53824954

Werkplaats:
Niels Bohrweg 18
3542 CA Utrecht
0624320884
info@audiwereld.nl


Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
09:00 - 17:00 (op afspraak)
Zaterdag: Enkel op afspraak

 

Aangepaste openingstijden 2018:

- 5 Mei: gesloten

- Zomersluiting: 26 juli tot en met 19 augustus